Klima

Szabadszavas keresés

Részletes klima keresés

Gyártó
Fisher
Fujitsu
HD
Mitsubishi
Panasonic
Polar
Samsung
Minimum ár
Ft.
Maximum ár
Ft.
Min. hűtési telj.
kW
Max. hűtési telj.
kW
Klima típusa
Kivitel
Inverteres vezérlés
Rendezés

Inverteres klima

Teljesítmény szerint


Tervezze meg milyen légkondícionálóra van szüksége!

A helyiség alapterülete: m2
A helyiség belmagassága: m
Plusz hőtermelés: Nagy ablakfelület
  Tetőtér
A helyiségben tartózkodó emberek száma:

Untitled Document

Tanácsok a klímaválasztáshoz

Milyen típusú berendezést válasszunk?

Ablakklíma. Elsősorban olyan helyiségekbe (irodákba) ajánljuk, ahol nem lehetséges más megoldás, pl. a helyiség kicsinysége miatt.

Split klíma: legkorszerűbb és a lakosság körében legelterjedtebb típus, több fajtája is van:

oldalfali split: a mono egy kültéri és egy beltéri egységből áll, a duót egy kültéri és két beltéri egység képezi, a trió egy kültéri és három betéri egységgel van ellátva. Amikor ennél is több beltéri egység csatlakozik egy kültéri egységhez, akkor már multisplit berendezésről beszélünk.

kazettás split: elsősorban álmennyezetbe szerelhető, rendkívül hatékony, sajnos még eléggé magas áron kapható

parapet, mennyezeti klímák: mint a nevéből is adódik, mennyezetre szerelhető - kevésbé elterjedt

légcsatornás split klímákat főleg olyan helyekre ajánljuk, ahol sok a kis helyiség, a csövek vezethetők tetőtérben, vagy álmennyezetben.

Mobil klíma: előnye, hogy mozgatható hátránya, hogy nagyon zajos ezért például hálószobába csak nagyon erős kompromisszummal használható.

Mekkora hűtőteljesítményre van szükségünk?

Ezt alapvetően a helyiség mérete, tájolása, szigetelése és a benne lévő emberek, gépek hőtermelése határozza meg. Javasoljuk, hogy használja a bal alsó sarokban lévő kalkulátorunkat.

Mit jelent az inverteres technológia ?

Az inverteres klímakészülékek többnyire csak részleges terhelés alatt üzemelnek, mivel a komfortos hőmérséklet fenntartásához a maximális teljesítmény töredéke is elég. Az inverteres klímakészülékek folyamatosan a hűtési igényünkhöz igazítják a teljesítményüket. A hagyományos berendezések nem képesek a teljesítményük növelésére vagy csökkentésére, hanem folyamatosan ki- és bekapcsolják a meghatározott sebességen működő kompresszort.
Az inverter ezzel szemben olyan szabályozó, amely ideális sebességre kapcsolja át a kompresszort: alacsonyabb fordulatszámon működteti, ha éppen nincs szükség nagyobb teljesítményre a megfelelő mértékű hűtéshez. A technológia főbb előnyei:

  • Jelentősen csökken a zajszint (így éjszaka is bátran üzemeltethetjük anélkül, hogy zavarna az alvásban).
  • Az inverteres készülékek magasabb energiaosztályba tartoznak, akár 30-50%-os üzemköltség-megtakarítás is elérhető velük.
  • A helyiséget jóval rövidebb idő alatt hűtik le, mint a hagyományos (on-off) készülékek.
  • A beállított belső hőmérsékletet sokkal pontosabban lehet velük tartani (jobb komfort érzet, nincs „huzathatás”).
  • Nincs indítási áramlökés, mert az inverteres klíma kompresszora, nem 100%-os teljesítménnyel indul, így olyan helyekre is telepíthetők ahol, az elektromos hálózat nem bírja a hirtelen felvett áramcsúcsokat.
  • A megtakarított energia árából idővel megtérül az inverteres készülékbe fektetett értéktöbblet.

A multisplit készülékeknél az ár tartalmazza a kültéri egység és a beltéri egységek árát is?

A nem inverteres multi split klímakészülékek általában fix kombinációban (például 2,5kW + 3,5KW) lehet megvásárolni, ebben az esetben az ár a teljes szettre értendő.

A legtöbb gyártó már kizárólag variálható rendszerű multisplit klímakészülékeket kínál. Ennek nagy előnye a rendkívüli rugalmasság, hiszen jóval több variáció összeállható belőle, mint az előre fixen összepárosított készülékeknél. Ebben az esetben mi válogathatjuk össze a beltéri egységeket és a hozzá szükséges kültéri egységet.

A Variálható rendszerű klímakészülékek keresésénél javasoljuk, hogy először válassza ki hány és milyen teljesítményű beltéri egységre van szüksége és utána a kombinációs táblázat segítségével válassza ki a hozzá szükséges kültéri egységet. Fontos, hogy nem kombinálható különböző gyártók beltéri és kültéri egységei egymással. Amennyiben segítségre van szüksége, hívjon telefonon és szívesen segítünk a tervezésben.

ÁSZF, Üzletszabályzat | Céginformáció | info@klimafutar.hu | Tel.: 30/2-463-463 | Fax.: 1/408-0048